Vegetarisk saffransgryta med ris
Ett recept på en rik och mustig vegetarisk gryta med saffran från Brantingsgrona. Serveras gärna med ris en kylig höst- eller vinterkväll.
Vegetarisk saffransgryta
Ash
5.0 stjärnor baserat på 1 omdömen
Kategori
Grytor
Receptförfattare
Ash
Portioner
4
Förberedelse
15 minuter
Tid
15 minuter
Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran från vår onlinebutik.
Ingredienser
-
1 stor gul lök (eller rödlök)
-
1 vitlöksklyfta
-
1,5 g saffran
-
1 tomat
-
2 msk olja
-
1 stor sötpotatis (eller butternut squash)
-
3 mellanstora morötter
-
2-3 msk riven färsk ingefära
-
0,75 dl hackad persilja
-
1 krm spiskummin
-
1 dl hackad koriander
-
400 ml kokosmjölk
-
2-3 msk limejuice (eller citron)
Instruktioner
Hacka lök och tomat, och pressa vitlöken. Skala och skiva morot och sötpotatis i tärningar.
Fräs löken i en stekpanna med höga kanter tillsammans med kryddorna (spiskummin, ingefära, persilja och koriander) cirka två minuter tills löken blir glansig men inte får färg.
Tillsätt eventuellt mer olja samt tomat, sötpotatis och morot och stek ytterligare en minut.
Häll på kokosmjölk och buljong. Salta och peppra. Låt grytan puttra tio minuter.
Tillsätt lime eller citronjuice och smaka av, det ska vara lite syrligt. Låt puttra ytterligare cirka tio minuter men smaka av sötpotatisen efter fem minuter, är den mjuk är grytan klar. Servera med svarta bönor och ris.
Anteckningar
Receptet finns även att hitta här.