Om oss

Hos oss kan du köpa ekologisk certifierat saffran i hela pistiller av absolut högsta kvalité! Vi levererar till tusentals svenska hushåll för bakning och matlagning årligen, och strävar efter att hålla bra prisnivåer och villkor. För att göra det ännu attraktivare erbjuder vi alltid fri frakt inom Sveriges gränser och skickar de flesta av våra produkter i paket som levereras via brevlådan smidigt och enkelt!

Ekosaffran logga
EKOSAFFRAN

Vi tror på att man ska använda sig av hela pistiller och krossa dem själv. På så vis kan du enklare både se och känna saffranets äkthet, vilket är en njutning under bak-eller matlagningsprocessen. Samtidigt får du oftare bättre arom och smak när du krossar trådarna innan användning. Saffran är en väldigt fin krydda som handplockas från krokusblomman. Man estimerar att för ett kilo saffranstrådar så har över 100.000 blommor och pistiller plockats för hand. Här särskiljer man de allra finaste trådarna för att ge så mycket färg arom och smak som möjligt, och dessa är trådarna vi erbjuder på Ekosaffran.

Kvalitet i fokus

DOKUMENTERAD KVALITET

I Spanien kallar man högsta kvalitén av saffran för coupé, då de har en färgskala på 190 (efter mätning) saffranet vi erbjuder kommer ursprungligen från Iran och ligger på 240 och uppåt i mätning av färgskala, vilket är en av flera faktorer på att saffranet är av allra högsta kvalitet. 

Vårt saffran odlas i Khorasan som ligger beläget i nordöstra delarna av Iran, vilket är ett område som är känt för att ha optimalt klimat för saffranstillväxt.

Ekologiskt certifikat Ekosaffran
Om Ekosaffran