Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på print

Antal ingredienser: 16

Vegetarisk Saffransgryta som serveras med ris

Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran från vår onlinebutik. Längst ned hittar du länk som tar dig till vår butik och produkt.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök eller 1 stor rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 gram saffran gärna med hela pistiller som du mortlar
  • 1 tomat
  • 2 msk olja att steka i
  • 1 stor sötpotatis eller 2 små (kan även bytas ut mot 1 butternutpumpa)
  • 3 mellanstora morötter
  • 2-3 msk riven färsk ingefära
  • 1/2-1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 krm spiskummin
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl buljong (dvs vatten blandat med grönsaksbuljong)
  • 2-3 msk lime eller citronjuice
  • salt och peppar

Gör så här

Hacka lök och pressa vitlöken. Skala och skiva morot och sötpotatis i tärningar. Hacka tomaten. Fräs löken i en stekpanna med höga kanter tillsammans med kryddorna (spiskummin, ingefära, persilja och koriander) cirka två minuter tills löken blir glansig men inte får färg. Tillsätt eventuellt mer olja samt tomat, sötpotatis och morot och stek ytterligare en minut. Häll på kokosmjölk och buljong. Salta och peppra. Låt grytan puttra tio minuter. Tillsätt lime eller citronjuice och smaka av – det ska vara lite syrligt. Låt puttra ytterligare cirka tio minuter men smaka av sötpotatisen efter fem minuter, är den mjuk är grytan klar. Servera med svarta bönor och ris.

Receptet finns även här: www.brantingsgrona.wordpress.com

 

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här https://ekosaffran.se/saffran/saffran-hela-pistiller-1g/

För fler saffransrecept besök https://ekosaffran.se/recept/