
Antal ingredienser: 12
Saffranssmulpaj med päron och Xanté
Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: ekosaffran.se
Gräddningstid: ca 25-30 min
Ugnstemp: 175 grader
Ingredienser
Fyllning
- 6 mogna päron
- 1 dl Xanté päronlikör
- 0,5 dl socker
- 1 msk smör
- 1 tsk vaniljsocker
Smuldeg
- 100 g smör
- 1,5 dl mjöl
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl sötmandel
- 1 dl muscovadosocker
- 0,5 dl sirap
- 0,5 g saffran
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fyllning: Skala, urkärna och dela päronen i bitar. Smält smör och blanda i konjak, socker
och vaniljsocker i en stekpanna och lägg i päronen. Stek på medelvärme tills päronen är
mjuka men har en kärna kvar. Häll över i en pajform.
3. Smuldeg: Stöt saffranet med 1 msk av sockret. Smält smöret och blanda i saffranet.
4. Hacka mandeln grovt och blanda alla torra ingredienser i en skål.
5. Rör ner smöret och sirapen i mjölblandningen tills allt blandats.
6. Smula över päronen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min, tills smuldegen fått fin färg.
Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok
Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här ekosaffran.se
För fler saffransrecept besök https://ekosaffran.se/recept/