Saffransfocaccia med fänkål och tomat
Spana in Julias recept på potatisfocaccia med saffran, fänkål och tomat.
Saffransfocaccia
Ash
5.0 stjärnor baserat på 1 omdömen
Kategori
Bröd
Kök
Italienskt
Receptförfattare
Ash
Portioner
1
Förberedelse
2 timmar
Tid
40 minuter
Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop.
Ingredienser
Deg
-
200 g mjölig potatis
-
1 msk flingsalt
-
7 dl vatten
-
25 g jäst
-
2 tsk fänkålsfrön
-
1 tsk socker
-
0,5 g saffran
-
800 g vetemjöl
Fyllning
-
10 babyplommontomater
-
1 tsk fänkålsfrön
-
1,5 dl olivolja
-
1 tsk flingsalt
Instruktioner
Koka potatisen mjuk i 2 dl vatten och 1 msk flingsalt. Sila av potatisen och spara vattnet i en bunke. Låt svalna till ljummet.
Smula ner jästen i bunken. Stöt 2 tsk fänkål, mortla sedan saffranet med sockret och blanda ner allt i jästen tillsammans med ytterligare 5 dl vatten.
Pressa/mosa potatisen och blanda ner i bunken.
Häll i mjölet och knåda ordentligt i ca 10 minuter. Degen ska vara riktigt lös, mer som en smet.
Låt jäsa under bakduk i 80 minuter.
Skölj och dela tomaterna på mitten. Lägg i en skål tillsammans med 1 tsk stött fänkål, olja och salt. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ut ett bakplåtspapper i en långpanna och häll ut 0,5 dl olivolja. Stryk ut jämnt över hela papperet.
Anteckningar
Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok.
Om du är ute efter fler recept på focaccia kan jag rekommendera ett ordentligt bra recept på kalljäst focaccia från Pizzakit, där du också kan tillsätta lite saffran för att förhöja smaken.