Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på print

Antal ingredienser: 14

Saffransfocaccia med fänkål och tomat

Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: ekosaffran.se

Saffransfocaccia med fänkål och tomat
Gräddningstid: ca 40-45 min
Ugnstemp: 225 grader

Ingredienser

Deg

  • 200 g potatis
  • 1 msk flingsalt
  • 2+5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk socker
  • 0,5 g saffran
  • 800 g vetemjöl

Fyllning

  • 10 babyplommontomater
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 + 0,5 dl Olivolja
  • ca 1 tsk flingsalt

Gör så här

1. Koka potatisen mjuk i 2 dl vatten och 1 msk flingsalt.

2. Sila av potatisen och spara vattnet i en bunke. Låt svalna till ljummet.

3. Smula ner jästen i bunken. Stöt 2 tsk fänkål, mortla sedan saffranet med sockret och blanda

ner allt i jästen tillsammans med ytterligare 5 dl vatten.

4. Pressa/mosa potatisen och blanda ner i bunken.

5. Häll i mjölet och knåda ordentligt i ca 10 minuter. Degen ska vara riktigt lös, mer som en

smet.

6. Låt jäsa under bakduk i 80 minuter.

7. Skölj och dela tomaterna på mitten. Lägg i en skål tillsammans med 1 tsk stött fänkål, olja

och salt. Ställ åt sidan.

8. Sätt ugnen på 225 grader.

9. Lägg ut ett bakplåtspapper i en långpanna och häll ut 0,5 dl olivolja. Stryk ut jämnt över

hela papperet.

Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här ekosaffran.se

För fler saffransrecept besök https://ekosaffran.se/recept/