Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: ekosaffran.se
Saffransfocaccia med fänkål och tomat
Gräddningstid: ca 40-45 min
Ugnstemp: 225 grader
Deg
Fyllning
1. Koka potatisen mjuk i 2 dl vatten och 1 msk flingsalt.
2. Sila av potatisen och spara vattnet i en bunke. Låt svalna till ljummet.
3. Smula ner jästen i bunken. Stöt 2 tsk fänkål, mortla sedan saffranet med sockret och blanda
ner allt i jästen tillsammans med ytterligare 5 dl vatten.
4. Pressa/mosa potatisen och blanda ner i bunken.
5. Häll i mjölet och knåda ordentligt i ca 10 minuter. Degen ska vara riktigt lös, mer som en
smet.
6. Låt jäsa under bakduk i 80 minuter.
7. Skölj och dela tomaterna på mitten. Lägg i en skål tillsammans med 1 tsk stött fänkål, olja
och salt. Ställ åt sidan.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. Lägg ut ett bakplåtspapper i en långpanna och häll ut 0,5 dl olivolja. Stryk ut jämnt över
hela papperet.
Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok
Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här ekosaffran.se
För fler saffransrecept besök https://ekosaffran.se/recept/