Saffranspicklad fänkål recept
Ett snabbt recept på saffranspicklad fänkål, perfekt som tillbehör till en massa rätter!
Picklad fänkål med saffran
Ash
5.0 stjärnor baserat på 1 omdömen
Kategori
Tillbehör
Kök
Svenskt
Receptförfattare
Ash
Portioner
1
Förberedelse
15 minuter
Tid
5 minuter
Alla våra recept och bilder kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop.
Ingredienser
-
1 stor fänkål (eller 2 små)
-
0,5 g saffran
-
1 dl ättika 12%
-
2 dl socker
-
3 dl vatten
Instruktioner
Stöt saffranet med 1 tsk av sockret i en mortel.
Värm upp ättika, socker, vatten och saffransblandningen tills sockret lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Dela fänkålen och skär bort stammen. Skär sedan i tunna skivor och lägg i en skål. Spara gärna dillen till dekoration.
Häll över lagen och se till så att allt är täckt. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet.
Anteckningar
Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok.