Antal ingredienser: 12

Saffranssmulpaj med päron och Xanté

Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: ekosaffran.se

Gräddningstid: ca 25-30 min

Ugnstemp: 175 grader

Ingredienser

Fyllning

  • 6 mogna päron
  • 1 dl Xanté päronlikör
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vaniljsocker

Smuldeg

  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl muscovadosocker
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 g saffran

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Fyllning: Skala, urkärna och dela päronen i bitar. Smält smör och blanda i konjak, socker

och vaniljsocker i en stekpanna och lägg i päronen. Stek på medelvärme tills päronen är

mjuka men har en kärna kvar. Häll över i en pajform.

3. Smuldeg: Stöt saffranet med 1 msk av sockret. Smält smöret och blanda i saffranet.

4. Hacka mandeln grovt och blanda alla torra ingredienser i en skål.

5. Rör ner smöret och sirapen i mjölblandningen tills allt blandats.

6. Smula över päronen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min, tills smuldegen fått fin färg.

Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här ekosaffran.se

För fler saffransrecept besök https://ekosaffran.se/recept/