Saffransbullar med vit chocklad recept
Saffransbullar med vitchoklad och russing, vad kan gå fel? Mjuka, varma och goda.
Saffransbullar med vit choklad
Ash
5.0 stjärnor baserat på 1 omdömen
Kategori
Bullar
Kök
Svenskt
Receptförfattare
Ash
Portioner
12
Förberedelse
1 timme
Tid
1 timme
Alla våra recept med saffran kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop!
Ingredienser
Deg
-
50 g jäst
-
150 g smör
-
1 g saffran
-
2 dl socker
-
5 dl mjölk
-
250 g Kesella
-
0,5 tsk salt
-
600 g vetemjöl
Topping
-
100 g vit choklad
-
100 g smör
-
Russin
-
Smält smör, strösocker och mortlad kardemumma
Instruktioner
Börja med att lösa upp saffranet i lite alkohol, smaken och färgen framträder mycket mer på så sätt.
Smula sedan ner jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i mjölken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.
Rör ut jästen i spadet.
Tillsätt kvarg (kesella), salt och ägg.
Lägg sedan i nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
Strö över lite mjöl över degen och låt jäsa under duk ca 45 minuter.
Smält smöret och tillsätt den vita chokladen. Rör om tills den vita chokladen har smält och blandats ihop med smöret. Låt det svalna något.
Under tiden, dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel.
Bred över det smälta smöret och chokladen samt strö över russin smak.
Vik degen dubbel och skär ut remsor ca 2 cm breda. Tvinna till små nystan och lägg i bullformar. Gör likadant med den andra delen av degen.
Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Grädda bullarna i 225 grader celcius i ca 7-8 minuter.
Låt bullarna svalna lite och pensla sedan med smör och strö över strösocker och kardemumma.
Anteckningar
Saffransbullar till julfika? Bli inspirerad! Detta recept kommer från @Sotbella.