Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på print

Antal ingredienser: 13

Saffranspizza med västerbottensost recept

Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: ekosaffran.se

Saffranspizza 4 st
Gräddningstid: ca 15 min
Ugnstemp: 225 grader

Ingredienser

Deg

  • 15 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 0,5 saffran
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk havssalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvete
  • 5-6 dl vetemjöl

Fyllning

  • 300 g riven Västerbottensost
  • 16 skivor lufttorkad skinka
  • 4 färska fikon
  • 4 msk flytande honung
  • 2 dl pistagenötter

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Stöt saffranet med sockret och blanda ner

i jästen tillsammans med salt och olja.

2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget tills degen är smidig men fortfarande lite

kladdig. Arbeta degen i 10 minuter.

3. Låt jäsa i 45 min.

4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i fyra delar och kavla ut till runda pizzor.

5. Fördela osten jämnt över pizzorna och grädda mitt i ugnen tills osten och degen fått fin

färg, ca 10-15 minuter.

6. Toppa med lufttorkad skinka, fikon, nötter och avsluta med att ringa honung över.

Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här ekosaffran.se

För fler saffransrecept besök https://ekosaffran.se/recept/