Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på print

Antal ingredienser: 5

Saffranspicklad fänkål Recept

Alla våra recept och bilder kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: ekosaffran.se

Ingredienser

  • 1 stor fänkål eller 2 st små
  • 0,5 saffran
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Gör så här

1. Stöt saffranet med 1 tsk av sockret i en mortel.

2. Värm upp ättika, socker, vatten och saffransblandningen tills sockret lösts upp.

Ställ åt sidan och låt svalna något.

3. Dela fänkålen och skär bort stammen. Skär sedan i tunna skivor och lägg i en skål. Spara

gärna dillen till dekoration.

4. Häll över lagen och se till så att allt är täckt. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet.

Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här ekosaffran.se

För fler saffransrecept besök https://ekosaffran.se/recept/