Saffranssmulpaj med päron och Xanté
Prova detta recept på riktigt god saffranssmulpaj med päron och Xanté. Det här receptet från Julias Kök använder både ekologisk saffran och päronlikör som kompletterar varandra väl.
Saffranssmulpaj med päron och Xanté
Ash
5.0 stjärnor baserat på 1 omdömen
Kategori
Paj
Kök
Svenskt
Receptförfattare
Ash
Portioner
1
Förberedelse
20 minuter
Tid
30 minuter
Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop.
Ingredienser
Fyllning
-
6 mogna päron
-
1 dl Xanté päronlikör
-
0,5 dl socker
-
1 msk smör
-
1 tsk vaniljsocker
Smuldeg
-
100 g smör
-
1,5 dl mjöl
-
1,5 dl havregryn
-
1 dl sötmandel
-
1 dl muscavadosocker
-
0,5 dl sirap
-
0,5 g saffran
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning: Skala, urkärna och dela päronen i bitar. Smält smör och blanda i konjak, socker och vaniljsocker i en stekpanna och lägg i päronen.
Stek på medelvärme tills päronen är mjuka men har en kärna kvar. Häll över i en pajform.Smuldeg: Stöt saffranet med 1 msk av sockret. Smält smöret och blanda i saffranet.
Hacka mandeln grovt och blanda alla torra ingredienser i en skål.
Rör ner smöret och sirapen i mjölblandningen tills allt blandats.
Smula över päronen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min, tills smuldegen fått fin färg.
Anteckningar
Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok.